September: rui maand! Maar alles komt goed!
26 september 2022
Product ingrediënten
3 november 2022
September: rui maand! Maar alles komt goed!
26 september 2022
Product ingrediënten
3 november 2022

Anne's favoriete haarkunstenaar

Haar eerste keer in de stoel tot en met een jaar later

In deze blog vertel ik je over hoe ik bij Jessica terecht ben gekomen en hoe mijn eerste jaar bij haar als kapster mij is bevallen.

Iets meer dan een jaar geleden ben ik een echte ‘hair crime’ begaan. Ik heb toen -nog bij een andere kapper- mijn haar in één week tijd twee keer flink laten bleken. Zoals sommige lezers wel zullen weten is dit niet erg gezond om te doen met je haar. Ik kende in ieder geval alleen nog maar bad hair days vanaf dat moment, flink balen dus. Ik was mega onzeker over m’n haar en wist niet wat ik ermee aan moest. Van mijn moeder en een vriendin van haar kreeg ik de tip eens bij Jessica op bezoek te gaan. Ze gaven aan dat met haar aandacht en specialiteit zij mij misschien wel zou kunnen helpen.

Enkele weken later -nu een jaar geleden- had in mijn eerste afspraak bij Jessica. Enigszins zenuwachtig stapte ik haar salon binnen. Met een vriendelijk gezicht werd ik begroet en mocht ik plaatsnemen op een van de stoelen met een lekkere kop koffie. Jessica nam samen met mij plaats en we zijn toen eerst in gesprek gegaan. Tijdens dit gesprek kreeg Jessica een duidelijk beeld van de situatie rondom mijn haar. Na dit gesprek is Jessica een haar analyse gaan uitvoeren om na te gaan wat mijn haar op dat moment nodig had. In overleg hebben we vanuit deze informatie een behandelplan opgesteld om mijn haar zo snel mogelijk weer behandelbaar en mooi te maken.

Na deze eerste afspraak waren zowel de tweede, derde en vierde afspraak gefocust op het herstel van mijn haar. Deze afspraken werden om de 6 á 8 weken ingepland. Jessica legde me gedurende deze afspraken helemaal in de watten. Zo kreeg mijn haar een diepe verzorging vanuit de verzorgingslijn van Philip Martin's en knipte Jessica de dode punten uit mijn haar zodat het zo gezond mogelijk was.

Gedurende deze eerste vier afspraken werd mijn haar elke keer gezonder. De uitgroei van mijn haar maskeerde Jessica met gezonde kleur haarmaskers waardoor er geen harde overloop ontstond. Tijdens deze afspraken vond ik langzamerhand mijn zelfvertrouwen weer terug.

Bij de vijfde en zesde afspraken was mijn haar met Jessica’s hulp dusdanig verbeterd dat er zelfs enkele folies in mijn haar konden om het haar wat lichter te maken. Dit was iets wat ik heel graag wilde omdat ik mijn blondere haar niet wilde opgeven. Wel was ik wat nerveus, omdat de laatste keer dat er folies in mijn haar hadden gezeten dit het had geruïneerd. Maar mijn vertrouwen in Jessica werd alleen maar versterkt toen ook na deze dienst mijn haar er prachtig uitzag.

Ondertussen heb ik alweer mijn zevende afspraak bij Jessica en kan ik niet anders zeggen dan dat ik ongelofelijk blij ben dat ik de stap heb gemaakt om naar haar toe te gaan. Het resultaat wat tot nu toe is behaald met mijn haar had ik van tevoren niet kunnen dromen. Jessica legt echt de nadruk op persoonlijke haar benodigdheden, de wensen van de klant en daarnaast is het ook nog is hartstikke gezellig!

- Anne