Anne’s favoriete haarkunstenaar

Van eerste keer in de stoel tot en met een jaar later

In deze blog vertelt Anna hoe zijn bij Jessica terecht kwam en hoe haar eerste jaar is bevallen.

Iets meer dan een jaar geleden beging ik een echte ‘hair crime’. Ik liet mijn haar, toen nog bij een andere kapper, in één week tijd twee keer flink bleken. Extreem ongezond voor je haar! Ik kende vanaf dat moment alleen nog maar bad hair days. Ik werd onzeker over mijn haar en wist niet meer wat ik ermee aan moest. Van mijn moeder kreeg ik de tip eens bij Jessica op bezoek te gaan: met haar aandacht en specialiteit kon zij mij zeker helpen.

Eerste afspraak & behandelplan
Enkele weken later, nu een jaar geleden, had ik mijn eerste afspraak bij Jessica. Enigszins zenuwachtig stapte ik haar prachtige salon binnen. Met een vriendelijk gezicht werd ik begroet, mocht ik plaatsnemen in een heerlijke stoel en kreeg ik een lekkere kop koffie. Jessica en ik gingen eerst met elkaar in gesprek. Tijdens dit gesprek kreeg Jessica een duidelijk beeld van mijn situatie. Na dit gesprek voerde Jessica een haaranalyse uit, om na te gaan wat mijn haar op dat moment nodig had. In overleg hebben we vanuit deze informatie een behandelplan opgesteld.

Herstel & zelfvertrouwen
Na deze eerste afspraak volgde 3 afspraken waarin Jessica zich focuste op het herstel van mijn haar. Deze afspraken planden we om de 6 á 8 weken. Jessica legde me gedurende deze afspraken helemaal in de watten. Zo kreeg mijn haar een diepe verzorging en knipte Jessica steeds de dode punten uit mijn haar zodat het zo gezond mogelijk werd. Gedurende deze eerste vier afspraken werd mijn haar elke keer gezonder. De uitgroei van mijn haar maskeerde Jessica met gezonde kleur-haarmaskers, waardoor er geen harde overloop ontstond. Tijdens deze afspraken vond ik langzamerhand mijn zelfvertrouwen weer terug.

Spannend! We gaan tóch weer blonderen
Bij de vijfde en zesde afspraak was mijn haar met Jessica’s hulp dusdanig verbeterd, dat er zelfs enkele folies in mijn haar konden om het haar wat lichter te maken. Dit was iets wat ik heel graag wilde, omdat ik mijn blonde haar niet wilde opgeven. Wat was ik nerveus! Want de laatste keer dat er folies in mijn haar zaten, had het mijn haar volledig verruïneerd. Maar mijn vertrouwen in Jessica werd versterkt: juist na deze behandeling zag mijn haar er prachtig uit!

Ongelofelijk blij
Ondertussen heb ik alweer mijn zevende afspraak bij Jessica en kan ik niet anders zeggen dan dat ik ongelofelijk blij ben dat ik de stap heb gemaakt om naar haar toe te gaan. Het resultaat wat Jessica tot nu toe heeft behaald, had ik van tevoren niet durven dromen. Jessica legt echt de nadruk wat jouw haar nodig heeft, op jouw specifieke wensen en daarnaast is het ook nog eens hartstikke gezellig!

– Anne