appelazijn
Was je haar met appelazijn
24 december 2021
Zonnebescherming
18 augustus 2022
appelazijn
Was je haar met appelazijn
24 december 2021
Zonnebescherming
18 augustus 2022

Haaruitval na COVID!

Heb je COVID gehad en dan word je ook nog eens getrakteerd met haaruitval achteraf 😩 komt dit ooit nog goed?

Wat gebeurt er met je lijf tijdens COVID? Je lichaam gaat in overleefstand en geeft eerst je vitale delen aandacht om je zo snel mogelijk weer beter te maken, je haren en nagels staan achteraan in de rij, waardoor deze te weinig voedingstoffen krijgen. Je haar gaat van de groeifase meteen in de rustfase, waardoor deze tussen drie weken tot drie maanden erna gaan uitvallen, dit kan tot 6 maanden aanhouden. Helaas is dit niet te voorkomen. 😔

Na een periode van stress, na een bevalling, chronische aandoening, na een operatie, bij ernstig vermagering, bij een schildklieraandoeningen of bepaalde medicatiegebruik is dit hetzelfde.

Eiwit te kort speelt een grote rol. De grootste bouwsteen van je haar is keratine en dit wordt gemaakt van eiwitten. Om je lichaam snel weer sterk te maken is het noodzakelijk om je eiwitten weer aan te vullen, ook je vitamine D, multivitaminen, omega 3 verzuren, zink, vit C en gezonde voeding draagt hieraan bij. Hoe sneller je lijf weer fit is hoe sneller je haar weer aan de beurt komt om weer op te gaan bouwen en jij weer van je gezonde haarbos kunt genieten!

Wil je meer weten? Neem dan vooral contact op met mij! 💋